17 december 2013

Singel 404 in Amsterdam

#27 Gebakken Kipfilet met avocado, yoghurt-bascillicumsaus en bieslook































Vandaag hebben we niet een speciaal broodje getest maar een bekende broodjeszaak in het centrum van Amsterdam. Singel 404 ligt zoals de naam al doet vermoeden ligt aan de Singel. Het is een kleine lunchroom waar je in de zomer ook prima buiten aan het water kan zitten. We hebben al een aantal keer goede verhalen gehoord over de Singel en daarom was het tijd voor een nieuwe test. Omdat we niet echt bekend zijn met deze lunchroom hebben wij de serveerster gevraagd welke broodjes wij het beste konden bestellen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van de broodjeszaak namen we allebei een ander broodje. De broodjes worden in de Singel404 met een nummer aangegeven.


#27: Gebakken kipfilet met avocado, yoghurt-bascillicumsaus en bieslook
De opmaak van #27 is alleraardigst maar als de eetbaarheid (het gemakkelijk elke keer een lekkere hap nemen) daardoor achteruit gaat hoeft dat van ons niet. Ondanks de slechte eetbaarheid waren de ingrediënten van #27 goed gecombineerd en vers. Het broodje werd op aanraden van de serveerster geserveerd op een heerlijk verse waldkorn. De kipfilet was erg mals en daarop lag een vers gesneden avocado, het yoghurt-bascillicumsausje dat op het broodje zat is lekker fris en past perfect bij het broodje. Al met al is het dus een goed broodje maar er is niets bijzonders aan. Na 1 broodje ben je goed gevuld en dat voor een prijs van € 6,50. Een broodje dat ik niet snel zou afslaan maar ik ga er zeker niet speciaal voor naar Amsterdam. #27 van Singel404 krijgt:


#46






























#46: Bacon met kipfilet, belegen kaas, tomaat, Italiaanse kruiden en rode ui
#46 deed mij, toen ik deze voorgeschoteld kreeg, qua opmaak en ingrediënten op "De Mondiaal" van de vorige test lijken. Deze was echter op een panini gebakken in plaats van op een pisoletje. #46 smaakte minder naar pizza en was een goed vullend broodje dat evenals #27 wel moeilijk te eten was. Qua smaak was het niks bijzonder en daarom kan ik kort zijn over de beoordeling van dit broodje. #46 krijg maar twee sterren en zal niet snel nog een keer besteld worden door de testers.


Ondanks dat de broodjes wel lekker waren is de score niet om over naar huis te schrijven. Voor ons is de Singel404 helaas niet de lunchroom geworden waar wij op hoopten, aangezien we op aanraden van de serveerster de beste broodjes hebben getest. Wil je de Singel404 zelf eerst een kans geven dan kan je alvast op de menukaart hieronder kijken welk nummer jou het meest aanspreekt.

De menukaart van Singel404