20 februari 2014

Hamburger test : New York

Een zelf samengestelde burger in New York





























Van 23 December tot 31 December waren de Broodjestesters op vakantie, deze vakantie leidde de Broodjestesters naar de hamburger hoofdstad van de wereld genaamd New York City. Een familievakantie met als mooie bijkomstigheid dat er getest kon worden.

Zodoende moet er natuurlijk wel informatie worden ingewonnen over wat dan de beste hamburger van New York is. Tina is 3 jaar terug al in New York geweest en had zich Shake Shack in zijn geheugen geprent. Verder is de beste manier natuurlijk om te informeren bij de locals, zo werden wij door een mederwerker van de 'Urban Outfitters' gewezen op de Bareburger. De Bareburger heeft meerdere filialen in Amerika, en is dus een grote speler. Verder is het natuurlijk een kwestie van ogen en oren goed openhouden. Zo kwamen wij in de omgeving van Union Square op Broadway met een beetje geluk de Clarke's Standard by P.J. Clarke's tegen.

Deze drie zaken zijn dan ook degene die door ons waardig genoeg zijn bevonden voor een test. Verder zijn we ook nog bij de Applebee's en enkele andere eetgelegenheden geweest maar deze burgers waren niet noemenswaardig.






























De eerste hamburger die wij zijn gaan eten was die van Shake Shack, over deze burger is Fenzo al 3 jaar lang verteld hoe goed deze burger wel niet is. Eenmaal aangekomen bij een van de Shake's in New York op 8th Avenue en West 44th street ging de rij buiten de deur de hoek om. Hier stonden wij ongeveer een half uur in de rij te wachten. Toen onze bestelling gemaakt werd, tweemaal de Double ShackBurger met wrinkle fries, kregen we een pieper; deze gaat af als de bestelling klaar is. In de tussentijd kon je proberen een plaatsje te bemachtigen in de overvolle zaak.

De rij bij Shake Shack begon al buiten





























Toen dit eenmaal was gelukt en het eten klaar was, kon het testen beginnen; de ShackBurger is een broodje dat bestaat uit twee dunne angus beef hamburgers met cheddar, sla, tomaat en een geheim sausje. De burger zit ingepakt in een papiertje waar je hem zo uit kunt eten, en het vet wat in de burger zit goed opvangt. Deze hamburger is er één die je in Nederland niet kunt krijgen, hoe simpel deze hamburger ook is. De ingrediënten zijn vers en de burger is goed gebakken. De smaak van het vlees is fantastisch, hierbij komt nog dat het broodje fantastisch is. Kaas hoort natuurlijk op een burger, en dat het liefst cheddar, en het sausje van de Double ShackBurger maakte de hamburger compleet.
Als Side Dish is de wrinkle Fries met een speciale kaassaus zeker een aanrader, deze is erg lekker en zorgt ervoor dat je goed vol zit. Deze kun je ook delen als je met ze tweeën bent want één friet en één burger per persoon wordt erg veel.

De Double Shack Burger





























De volgende burger kwamen we per toeval tegen en daar waren we achteraf wel blij mee. Iedereen die wel eens in New York is geweest weet dat de stad ervoor zorgt dat je wel eens een maaltijd laat liggen door alle winkels en bezienswaardigheden. Na een paar uur door de stad gelopen te hebben moest er geluncht worden. We liepen in de buurt van Union Square en doken de eerste de beste fatsoenlijke tent in. Clarke's Standard was de burgertent waar wij inliepen, en dit werd uiteindelijk een verrassend goede test. Op het menu stonden een aantal verschillende soorten burgers.



























De burger die Tina nam was de dubble junior burger omdat deze ongeveer hetzelfde is als de burger van Shake Shacks die we eerder getest hebben. Fenzo nam de Cheeseburger, deze was 2 á 3 centimeter dik en dus voor de grotere honger. Allebei waren ze medium gebakken en net als in de Shacks simpel belegd met wat sla, een tomaatje, kaas, ui en een zelfgemaakte hamburgersaus. Deze burger beviel ons nog beter dan de ShackBurger ondanks dat het hier een stuk rustiger was. Het vlees was nog malser en voller van smaak. Het vet droop niet zo erg van de burgers af zoals dat bij de Shack's wel het geval was. Al met al een fantastische hamburgertent, die wij iedereen aanraden.

Een menu met twee Dubble Junior Burgers


























Als laatste kwamen we bij de Bareburger, waar we via een local zijn beland. De Bareburger is gevestigd daar waar een heleboel meer eettentjes zijn en valt niet gelijk op. Het is een heel smal gebouw maar ziet er van binnen ontzettend hip uit.










De menukaart





















Het bijzondere aan Bareburger is dat ze alleen maar gebruik maken van organische producten en hiermee dus een aparte doelgroep aantrekken.
De variëteit van burgers op het menu is erg groot, zo kan je erg veel verschillende soorten burgers bestellen, denk hierbij aan kip, kalkoen, vegetarisch, champignon, lam, bizon en bijvoorbeeld ook struisvogel.

Wij hebben ervoor gekozen om net als bij de Shake Shack en de P.J. Clarke's voor de beefburger te kiezen. Je had hierbij de mogelijkheid om er een van het menu te kiezen of van scratch je eigen burger te bouwen. Hierbij moest je eerst je vlees kiezen, dan je brood en vervolgens je groenten. Ook waren er vele verschillende soorten kaas, bacon en sauzen om uit te kiezen. Al met al kan iedereen hier wel een Burger vinden naar zijn of haar smaak.
De service was goed en de bestelling arriveerde vrij snel, ook hadden we op aanraden van de dame van de Urban Outfitters een milkshake besteld. Hier zijn wij haar erg dankbaar voor want deze was namelijk legendarisch lekker (wel prijzig overigens). De hamburger zelf was net als bij de P.J. Clarke's een dikke beefburger die medium was gebakken. Alle ingrediënten op de hamburgers waren erg vers en smaakte heerlijk. Het feit dat iedereen zijn eigen burger kan samenstellen maakte het voor de hele familie aantrekkelijk om hier te gaan eten. De burgers zijn dus zeker aan te raden!


Een zelf gemaakte burger bij de Bareburger





























Al met al is New York the place to be voor een goede burger. De winnaar van de Hamburger Hoofdstad is voor ons een vooraf onbekende geworden namelijk: de Clarke's Standard by P.J. Clarke's. Hier hebben wij de beste hamburger van New York City gegeten!  Helaas zijn er in Nederland nog niet zo veel hamburgertenten die hetzelfde concept hebben. Maar in Amsterdam zien wij het toch steeds vaker, zo zijn de Butcher, de Burgermeester en is onlangs ook de Thrill Grill een hamburgerzaak waar ik graag naar toe ga. Maar voor de beste hamburgers van de wereld moet je in onze ogen toch echt naar New York.