13 maart 2014

Jamón Jamón Haarlem

Stokkie Jamón Serrano, pommodori, pesto & parmezaan bij Jamón Jamón











































Met een buitengewoon warme maand Maart is het heerlijk terrasjes weer en dus ook perfect weer om broodjes te testen.
Op deze zonnige 12 Maart werd het tijd om Jamón Jamón in Haarlem te testen, dit nadat we meerdere tips hadden gekregen over de broodjes in de Schaggelstraat. Deze tips waren niet over een specifiek broodje maar over de broodjeszaak in het geheel. Toch werd ons het Broodje Hete Kip aangeraden, vandaar dat dit ook een van de broodjes is die getest ging worden.

Gasttester Jushue in de Jamón Jamón


Jamon Jamon, is zoals de naam eigenlijk al verklapt, een Spaans restaurant. Jamón Jamón is gevestigd in het centrum van Haarlem. Hier kan je naast de lekkerste ham en broodjes ook tapas eten en lekkere Spaanse wijnen proeven. Alle broodjes worden geserveerd op een vers afgebakken Spaans stokbroodje, ook wel een Stokkie genoemd.

Het Broodje Hete Kip is, net als alle andere broodjes, in twee maten te bestellen. Er kan gekozen worden uit een 'normaal' of een 'groot' stokkie, het verschil tussen beide maten is aanzienlijk. Je kan het broodje Hete Kip bestellen in twee varianten namelijk; één met zoetzure saus en/of één met all i oli. Het zoetzure sausje zou het broodje nog wat extra pit moeten geven volgens de serveerster. Fenzo koos voor een 'normale' met zoetzure saus en Tina voor een groot stokkie met all i oli dressing om er zo zeker van te zijn dat het broodje in al zijn vormen en maten werd getest.  Het broodje werd geserveerd op een Spaans wit stokbroodje. Het broodje Hete Kip zag er zeer smakelijk uit, daar kregen we na een redelijke poos wachten goede trek van. De kip was super mals in een lekkere (niet al te pittige) dressing met daar doorheen gesneden uitjes. Het broodje wordt afgemaakt met all i oli of zoetzure saus.






































Zoals hierboven al gezegd nam Fenzo het zoetzure sausje omdat deze wat pittiger zou zijn, helaas was er van een echt pikant broodje geen sprake. Doordat het broodje nogal mild van smaak is doet deze de naam Hete Kip geen eer aan. 

Tina vond het broodje Hete Kip met all i oli een verrassende combinatie die goed tot zijn recht kwam, maar dit maakte het broodje wel erg vochtig waardoor de eetbaarheid afnam. Tina had zeker een rol servetten nodig om een beetje schoon te zijn na de lunch. Ondanks de goede combinatie van smaken is dit broodje niet waar van tevoren op gehoopt werd. Een tip van de broodjestesters is om de kleine versie te bestellen, want bij een grote ben je bij de laatste happen een beetje uitgekeken op het broodje. Het broodje Hete Kip krijgt daarom een beoordeling van 3 sterren. De prijs van het 'normale' stokkie is €4,50 en van het 'grote' stokkie €6,75. Deze prijzen zijn, gezien de grootte van de broodjes alleszins redelijk.




Het tweede broodje dat vandaag door Fenzo werd getest was het broodje Jamón Serrano. Vandaag had alleen Fenzoeen tweede broodje, maar Tina had niet geheel toevallig ditzelfde broodje al eerder deze week gegeten. Het broodje is eveneens geserveerd op een vers afgebakken Spaans stokbroodje. Die erg dik belegd  is met overheerlijke jamón/ham. Verder bestaat dit broodje uit pomodori (zongedroogde tomaatjes), een erg lekkere huisgemaakte pesto en parmezaanse kaas. Zoals op de foto's te zien is dit een fantastisch lekker broodje. De kleuren van de ham en de pesto zien er verbazingwekkend uit. We konden niet wachten om te beginnen aan dit feestje op het bord. Voordat we deze geproefd hadden kon dit broodje al niet meer falen.
Het is hetzelfde ovenverse brood, net als bij alle andere broodjes. De eerste hap was het meteen duidelijk: deze ham is ongelofelijk lekker. Bij het eten van deze ham hadden we het gevoel dat we nu pas voor de eerste keer echt ham hebben gegeten. De soorten ham die we hiervoor gegeten hebben mogen het label ham niet dragen in vergelijking tot deze Jamón Serrano. En dan te bedenken dat op de menukaart te zien is dat dit niet eens de beste ham is, dat is namelijk de Jamón iberico waar je voor een klein stokkie € 8,- betaald en voor de grote versie maar liefst € 12,-.
Terug naar het broodje Jamón Serrano. De combinatie van de verschillende smaken is erg goed, en was er bij de pesto en parmezaanse kaas geen sprake van een zogenoemde overkill. De prijs van het 'normale' stokkie is €3,50 en van het 'grote' stokkie €5,25, dit vinden wij goedkoop voor zo'n lekker en dik belegd broodje. Het aantal sterren dat het broodje Jamón Serrano in de wacht speelt zijn er voor ons 4 geworden.


Ben je zelf geïnteresseerd geraakt in Lunchroom Jamón Jamón maar neem je zelf liever een ander broodje, dan kan je hieronder alvast een kijkje op de menukaart nemen.

De menukaart van Jamón Jamón