17 november 2013

Broodje Mario

Het broodje Mario (deze zag er al niet veelbelovend uit)
Jarenlang is Tina door allerlei vrienden, kennissen en vreemden die uit Utrecht komen of in Utrecht zijn geweest gek gemaakt met het broodje Mario. Velen zeiden dat het broodje Mario het absolute hoogtepunt is wat betreft je bezoek aan Utrecht. Het broodje werd een ware mythe. Zo ben ik (Fenzo) door Tina warm gemaakt als Tina door ieder ander persoon. Na enige navraag aan medestudenten uit Utrecht werd het tijd om de trip naar Utrecht te maken om het beruchte broodje Mario te testen.




Na een lange dag in de schoolbanken zou ik door Tina en 2 gasttesters worden opgehaald in de Bijlmer om van daaruit door te rijden naar hartje Utrecht. Door de enorme drukte op de weg werd ik gedwongen met de trein te gaan en de rest in Utrecht, op de Oudegracht, te ontmoeten. Het was echter zo laat dat de jongens voor een dichte deur bij Mario zouden komen te staan. Ik was gelukkig wel op tijd en daardoor heb ik maar meteen 8 broodjes besteld voor 4 personen, zodat wij ons allen zouden kunnen overgeven aan dit zogezegd overheerlijke broodje.

Toen we elkaar eenmaal hadden getroffen werd het tijd het broodje te testen; Het broodje Mario, dat Mario Nistro introduceerde, is een flinke bol belegd met kaas, salami, geraspte groenten en pepertjes. Simpel maar uniek in ons land en alleen daarom al voor velen een bezoek aan de stad waard. Per dag gaan er zo’n tweeduizend bollen over de toonbank aan de Oude Gracht (bakkerij en kraam) en op het Janskerkhof.

Wij namen alle tezamen de eerste hap, en ik denk dat dit voor allen de grootste teleurstelling uit ons leven was. Aan dit broodje is helemaal niks bijzonders. Het broodje Mario proeft bijna alleen maar naar geraspte groenten, de smaak van de salami is niet genoeg aanwezig. Na een mager aantal happen van de broodjes bleek dat niemand van ons deze droge groentebroodjes op ging krijgen.

Fenzo heeft nog geprobeerd de helft op te eten maar zover is hij niet gekomen. Het komt er dus op neer dat van de acht gekochte broodjes in totaal niet eens vier stuks op zijn gegeten. Dit tripje naar Utrecht was helaas pure tijd en geldverspilling. Maar gelukkig zijn wij er om de rest van Nederland voor dit tripje te behoeden.
Twee punten waar dit broodje zich misschien mee had kunnen redden; een gegrilde versie met daarop een sausje, vooral het feit dat er geen saus op het broodje zit is een regelrechte misser.
Ook is Mario geen mooie lunchroom maar een afhaalbalie aan de gracht waar je niet eens even lekker kan zitten om je broodje te eten op de mooie Utrechtse gracht, voor de ervaring hoef je het dus ook niet te doen.
Tot nu toe zijn we over de broodjes die zijn getest erg lovend geweest maar deze test was een faliekante mislukking, om over de prijs nog maar te zwijgen die met €4,- erg duur is voor een broodje wat je thuis met alle gemak in elkaar kunt knutselen. Al met al krijgt het broodje Mario van zowel Tina, Fenzo en de twee gasttesters een Halve Ster omdat dit de laagst mogelijk beoordeling is.

Bedankt voor niks Mario!