27 november 2013

Broodjestop Haarlem

Het Broodje Carpaccio

Vandaag was het tijd om weer eens in Haarlem te testen, na een tip over een broodjeszaak in het winkelgebied Cronjé. De Broodjestop zit op het Julianaplein te Haarlem. Onze tipgever tipte ons dat hier het broodje Carpaccio getest moet worden, zo gezegd zo gedaan.



Broodjestop is een kleine onopvallende zaak waar we in eerste instantie zo voorbij reden. Eenmaal binnen was het lekker rustig dus werden we meteen geholpen door het enthousiaste personeel.


























Het broodje carpaccio word aangeraden op een waldkorn maar wij zijn beide liefhebbers van pistoletjes. Het broodje werd zeer snel voorgeschoteld, deze bestond uit carpaccio, rucola, pesto, huis gemaakte saus, pijnboom pitten en gesnipperde oude kaas. Het pistolletje was heerlijk vers, net als alle andere ingrediënten. Het was een heerlijk broodje met een fantastisch sausje en een goede balans tussen alle ingrediënten. De kaas waarvoor Broodjestop heeft gekozen maakt dit broodje helemaal af, mede hierdoor krijgt het broodje Carpaccio unaniem 4 sterren. Met een prijs van €4,60 iets aan de dure kant maar dat maakt hem er niet minder lekker op.


Dit broodje was echter niet voldoende om de honger te stillen. Na het broodjesbord te hebben geïnspecteerd viel ons oog op 'de Mondiaal', deze werd aangeduid met een gele pijl met 'TIP', makkelijke keuze dus.

De Tip: De Mondiaal

'De Mondiaal' is een pistolet met gekruide kipfilet, gesmolten kaas, mayonaise, sla, tomaat en oregano.
Door de gesmolten kaas in de combinatie met oregano lijkt het bij vlagen alsof je een pizza aan het eten bent. De smaak van de kipfilet was daardoor ook niet aanwezig. Toch was het broodje erg goed te eten. Toch adviseren wij de Broodjestop om de gele pijl te verplaatsen naar het broodje carpaccio. 'De Mondiaal' krijgt daarom van ons 2,5 ster en is met een prijs van €3,75 ook ietwat duur, maar ook zeker lekker. Op het broodjesbord stonden nog veel meer lekkere broodjes die in de toekomst zeker getest gaan worden. Broodjestop is een verborgen schat van Haarlem