22 november 2013

Broodje Kippeling

Het pistoletje Kippeling (alleen op vrijdag en zaterdag beschikbaar)
Vandaag was het broodje kippeling rijp voor een test. Het broodje hadden we al een aantal keer eerder gegeten maar was nog niet officieel getest. Hiervoor moesten we naar de Bijlmer in Amsterdam, waar de slagerij en eetsalon Meester is gevestigd.

Deze slagerij staat in de buurt bekend als een van de beste broodjeszaken en het is daarom altijd redelijk druk. Deze slagerij heeft dan ook niet voor niets elk jaar vele oorkondes op zijn naam staan op het gebied van beste slagerij. Helemaal op de vrijdag en de zaterdag is het druk want dan wordt de menukaart uitgebreid met het broodje kippeling. Hierdoor is de kippeling altijd vers gemaakt voor het weekend. Rond lunchtijd is het altijd eigenlijk wel druk bij slagerij Meester, maar op de vrijdag en zaterdag staat er altijd wel een rijtje. Wij wisten echter van te voren al dat dit broodje het wachten waard is.



Het broodje Kippeling wordt geserveerd op een broodje naar keuze, je kan kiezen uit een pistoletje, half stokbroodje, een zacht bolletje of een ciabatta. Een wit pistoletje is altijd goed, en helemaal als ze vers gemaakt worden. Makkelijke keuze dus. De kippeling, dat gezien kan worden als een kruising tussen kip en kibbeling wordt daarna warm geserveerd op het pistoletje met joppiesaus. Het broodje ziet er simpel uit, maar dat zegt bij dit broodje niets. De combinatie van alle ingrediënten is werkelijk waar perfect! Vanaf de eerste hap ben je verkocht, en ben je de wachttijd meteen weer vergeten. Het pistoletje is goed gevuld met kippeling en makkelijk eetbaar. Voor een trip vanuit Haarlem nemen wij alleen geen genoegen met 1 broodje en daar is het de slagerij ook niet naar. Tot nu toen zijn alle broodjes daar heerlijk geweest maar er is toch wel 1 duidelijke winnaar.

De prijs van een broodje kippeling is €3,20 en is daarmee goedkoop voor zo een vers en lekker broodje. Het aantal sterren dat het broodje kippeling in de wacht gaat slepen is vandaag unaniem gegaan, zowel Tina als Fenzo wisten als snel dat dit een maximale score ging worden! De kippeling komt aan kop als eerste broodje met een 5 sterren beordeling.