23 augustus 2013

Broodje Verschrikkelijk

Het broodje Verschrikkelijk, maar is die dit ook?
























Vandaag besloten wij een broodje te eten in Haarlem bij een broodjeszaak waar we wel vaker komen, genaamd Pa-Ri. Paul en Rina zijn hier de eigenaren, zij staan ook zelf in de zaak om de broodjes te bereiden. Vandaag bleek dat ze naast de broodjes op de kaart ook verschillende andere broodjes in het assortiment hebben zoals de "Dappere Dodo", "The Italian Job en zo ook het "Broodje Verschrikkelijk". Dit is het broodje wat wij vandaag gaan testen. Zoals de naam al doet vermoeden ga je ervan uit dat het broodje verschrikkelijk is, dit komt door de combinatie van ingrediënten.

















Het broodje bestaat namelijk uit een wit pistoletje waarop Indonesische gemarineerde kip wordt gelegd, hierboven op een heerlijk plakje kaas van de Tromp. Daarna volgt een goede laag flinterdun gesneden chorizo, om het broodje af te maken wordt er ook nog katenspek opgelegd. Dit alles wordt afgemaakt met een flinke hoeveelheid Joppiesaus.

Na de eerste hap bleek dat dit broodje zijn naam absoluut eer aan doet. Het is namelijk verschrikkelijk lekker. Het broodje is heel dik belegd, dus na één broodje verschrikkelijk heb je zeker genoeg. Je verwacht vooraf niet dat het broodje zo goed smaakt doordat het lijkt alsof de verschillende toppings blind bij elkaar zijn gezocht. Toen dit broodje mij werd uitgelegd leek het me ook geen goede combinatie van ingrediënten, maar ik kreeg het advies hem toch een keer te proeven en daar heb ik zeker geen spijt van.





























Je moet alleen wel de tijd nemen om dit broodje te eten als Paul aan het werk is, dan kan namelijk het een flinke tijd duren voordat deze is bereid. Paul is een praatgrage chaoot die rustig de tijd neemt om je broodje te bereiden, hij is vaak met van alles bezig behalve je broodje. Dit kan frustrerend zijn als je honger of haast heb, maar verder is het ontzettend gezellig bij Pa-Ri en ziet de zaak ervan binnen ook erg mooi en schoon uit.






























Al met al heb ik een zeer positieve ervaring overgehouden van het bezoek aan Pa-Ri. Wij gaan zeker nog een keer terug voor een Broodje Verschrikkelijk, maar ook voor de Dappere Dodo en de dubbele Pa-Ri Burger die ons werd aangeraden door zowel Paul als Rina.

Het Broodje Verschikkelijk kost €4 en daarmee is de prijs kwaliteit verhouding erg goed, omdat het broodje erg dik belegd is. Het oordeel over het Broodje Verschikkelijk geeft wat onenigheid tussen Tina en Fenzo. Tina vind het broodje 3,5 ster waard terwijl Fenzo hem iets meer waardeert met 4 sterren. Gemiddeld wordt de score afgerond op: