7 juli 2013

Broodje Pastrami

Het pistoletje Pastrami met honingmosterd saus





























Om eerlijk te zijn was Boer Geert geen vreemde voor ons, wij zijn al zeker vijf jaar bekend met deze lunchroom gevestigd op het industrieterrein in Zaandam. Elke keer als wij tijdens lunchtijd komen is het lekker druk, toch word je altijd snel en vriendelijk geholpen door het erg behulpzame personeel. Het lijkt erop dat heel werkend Zaandam hier geregeld luncht.

Toen wij vijf jaar terug voor onze neef moesten werken in Zaandam zijn wij geïntroduceerd met de heerlijke broodjes van Boer Geert, toendertijd werd ons de Cheeseburger en het broodje warm vlees aangeraden. Deze zullen wij later ook nog gaan testen voor dit Blog maar door het regelmatig blijven bezoeken van Boer Geert zijn wij bekend geraakt met het broodje pastrami.

Omdat wij vinden dat de Pastrami een echte test verdiend zijn wij op Donderdag 3 Juli richting Zaandam gegaan om dit heerlijke broodje te halen. Dit is voor ons vanuit Haarlem een rit van een half uur via Beverwijk, deze rit maken wij dan altijd met nog een aantal vrienden die ook geregeld de Boer willen bezoeken. Na deze lovende introductie over Boer Geert volgt hier de test:

Het broodje pastrami bestaat uit een heerlijk vers afgebakken zacht wit pistoletje waarop een zelfgemaakte honing-mosterdsaus zit met wat ijsbergsla en piepkleine stukjes augurk, hierop wordt de op de bakplaat licht-gegrilde pastrami gelegd. Op het eerste oog lijkt het daarom ook een heel simpel broodje, totdat je de eerste hap neemt. De combinatie van de gedresseerde pastrami met de overheerlijke saus zorgen er voor dat je intens geniet van dit broodje tot aan de allerlaatste laatste hap, waarna je er het liefst nog eentje zou bestellen. Met €4,25 denk je dat dit broodje iets aan de dure kant is, maar dit denk je alleen voordat je het broodje voor de eerste keer gegeten hebt. Daarna is de prijs namelijk absoluut niet meer relevant. Dat is dan ook de reden dat dit broodje door ons beiden een 5 sterren beoordeling krijgt. Dit maakt het broodje pastrami het te kloppen broodje. Wie zal de Boer van de troon stoten in de toekomst, wij zijn erg benieuwd….