4 juli 2013

Homemade Broodje Bert Burger












Woensdag 3 Juli was het tijd voor de eerste test, een homemade broodje Bert burger in Amsterdam bij Broodje Bert. Via verschillende kanalen hadden wij al vernomen dat dit broodje een aanradertje is en dus moest deze getest worden. Met grote honger gingen we op zoek naar de lunchroom op de Singel in Amsterdam.

 Elk broodje wordt op een aantal aspecten getest om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen hoe goed het broodje is. Daarna zal de broodjeszaak nog verder onder de loep worden genomen om te kijken of er nog andere goede broodjes te halen zijn, hoe de wachttijd is en hoe de bereikbaarheid van de broodjeszaak is. Hieronder staat de beoordeling van de Bert Burger.


























Homemade Broodje Bert Burger:
De naam zegt het al, het gaat hier om een zelfgemaakte hamburger. Je krijgt een opengesneden ciabatta met daarnaast 4 miniburgers geserveerd op een gedresseerde salade van sla, komkommer, paprika, ui, tomaat en maïs. Daarbij krijg je niet geheel onbelangrijk 2 sausjes erbij,  waarvan één knoflook en één ketchup. Je kan zelf het broodje samenstellen hoe jij het graag ziet. Wij hadden onderop een laagje van beide sauzen gesmeerd, daarop hebben we de 4 miniburgers gelegd (de burgers pasten precies op de ciabatta), daarop de salade en bovenop wederom beide sausjes. Bij zo een burger nemen wij standaard een blikje Cola. De burger stond binnen 10 minuutjes al klaar, het liefst hadden wij de burger buiten aan de Singel opgegeten maar helaas konden we niet buiten zitten door de regen.
De voorbereidingen waren getroffen, het was tijd om de burger te testen. Het broodje was net aan van de goede grootte voor een goede hap, hij was dus gemakkelijk te eten. De smaak van de eerste hap was bij ons beiden meteen goed en dat bleef zo tot de laatste hap. Een heel goed broodje hamburger die van goede grootte is. Na het broodje zit je niet meteen vol maar het is genoeg voor de lunch. De prijs-kwaliteitverhouding van het broodje is als volgt: het broodje kost € 6,50, en die prijs past prima bij het broodje. De burger variant is zeker een aanrader en we gaan dan ook zeker nog een keer terug voor de Bert burger.


Als je nog honger hebt zoals wij hadden kan je bij Broodje Bert bijvoorbeeld ook de Grilled Chicken Fillet bestellen die wij zeker nog een keer gaan testen. Omdat we nog honger hadden en toch al in Amsterdam waren wilde we meteen een andere aanrader in Amsterdam gaan testen. We gingen naar Slagerij Vet voor een Broodje Zeedijk, de uitslag van die test volgt later. Terug naar Broodje Bert. De lunchroom is makkelijk te vinden en goed te bereiken, hij zit op de Singel 321 in Amsterdam.Aan het einde geven wij elk broodje een beoordeling met een maximum van 5 sterren, waarbij 1 het laagst is en 5 het hoogst. De Homemade broodje Bert burger krijgt van ons: